Take your time

Soms is het belangrijk om even een stap terug te zetten. Om even normaal adem te kunnen halen. Het leven haalt ons soms in en dan vergeten we onszelf. We gaan dan zo op in de drukte dat het ons soms even teveel wordt. Want wanneer was voor jou de laatste keer dat je echt tijd voor jezelf hebt genomen? En nee, de hele avond Netflix kijken of op je mobiel zitten telt niet mee. Ik bedoel echt je hoofd leegmaken en denken aan jezelf. Even lekker het bad vol laten lopen en genieten van het moment met een rustgevend muziekje op de achtergrond. Dit zijn de momenten dat je jezelf deze vragen kunt stellen…

“Hoe gaat het met jou? Wat gebeurd er allemaal in mijn leven? Waarom voel ik me niet lekker in mijn vel? Wat in mijn leven heeft ervoor gezorgd dat ik me zo voel? Ben ik op de plek waar ik wil zijn?”

Het is goed om deze vragen eens per keer aan jezelf te stellen. En echt de tijd te nemen om eens over jezelf en over je leven na te denken. Hoe fijn is het om op een ochtend vroeg op te staan en de buiten wereld in te gaan. Het enige wat je nodig hebt is jezelf en een lekkere playlist. De key hiervan is wel dat je niet de hele tijd op je telefoon gaat zitten. Ga een rondje lopen door het park, bos, strand of ga de bergen in als je die in de buurt hebt. Neem alles in je op. Geniet van de wereld om je heen en probeer al je zorgen en stress te vergeten. Ga de vragen na die ik hierboven stelde.

De laatste tijd ben ik heel erg bezig met het nadenken over mezelf, over mijn leven en wat ik wil bereiken. Dit schrijf ik op in mijn notitieboekjes zodat ik dit later terug kan lezen. Ik vind het belangrijk om af en toe eens te kijken naar jezelf, naar wie je bent en hoe je tegen anderen doet en daarop te reflecteren. Zijn mijn bedoelingen negatief en wil ik hier meer van ontvangen of moet ik mijn negatieve eigenschappen omzetten naar iets positiefs? Dit is een onderdeel van The Law of Attraction waar ik me de laatste tijd veel mee bezig hou.

Een belangrijk onderdeel is dus nadenken over de doelen die je wilt bereiken in je leven. “Waar ben ik nu? Ben ik op de juiste pad naar het leven wat ik wil?” 
Vaak ga ik hier even goed voor zitten. Ik maak dan een kopje thee voor mezelf en zet een chille playlist aan. Dit helpt mij heel erg met schrijven en om even mijn gedachtes leeg te halen. Vervolgens ga ik nadenken over hoe ik mijn leven leid en wat ik wil bereiken in 3 jaar. Wat moet er veranderen om daar te komen? Door dit een keer voor jezelf op te schrijven hou je je doelen altijd voor ogen en heb je een plan voor jezelf gemaakt op lange termijn waar jij je naartoe kan werken. En zo heb ik nog meer manieren om je hoofd leeg te maken door middel van schrijven. Voor mij is dit altijd al een effectieve manier geweest om alles op een rijtje te krijgen. Deze tips ga ik in een later blogpost met jullie delen.

Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen. Wacht hier niet mee en begin vandaag al. Het kost maar een uur van je dag en je krijgt er zoveel voor terug!

PS. Ik heb nog een leuke give away voor jullie die tot 14 februari nog loopt! Wees er snel bij en win een giftcard voor de bijenkorf t.w.v. €100!

Processed with Rookie Cam
Wanneer was voor jou de laatste keer dat je echt tijd nam voor jezelf?

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op InstagramTwitter, Bloglovin’ of Pinterest

Liefs, Jenn

3 gedachten over “Take your time

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s