How to: Find your personal style

Ik heb het altijd moeilijk gevonden om mijn persoonlijke style te creëren. Ook was het een probleem dat ik me niet goed durfde te uiten via kleding en dat ik daarom altijd erg lelijke kleding droeg waar ik niet mezelf in kon zijn. Ik ben dan ook meer gaan zoeken naar mijn persoonlijke stijl en ik kwam erachter dat ik van allerlei soorten stylen hou.

Aangezien het mij gelukt is om mijn persoonlijke style te vinden zal ik ook jullie helpen met het vinden van jullie style.

Inspiratie
Het klinkt heel logisch, maar toch vergeten mensen deze stap. Mijn twee favoriete apps om inspiratie op te zoeken is Instagram en Pinterest. Op Instagram volg ik allerlei fashion accounts wat mij erg aanspreekt en elke keer als ik een leuke outfit voorbij zie komen sla ik deze op in een album op Instagram. Ook is het handig om 1 style icon te hebben waar je je inspiratie vandaan haalt. Dit kan een celebrity, model etc. zijn.

Mijn inspiratie accounts op Instagram:
@valentina.steinhart
@bentheliem
@saarbliss
@queenofjetlags
@noaismay
@blvckd0pe
@ootdmagazinenl
@emitaz

Ook zoek ik inspiratie op Pinterest. Ik heb daar ook een map gemaakt met outfit posts die ik heb bewaard, benieuwd naar mijn kleding style? Neem een kijkje op mijn account.


Kledingkast
Om je persoonlijke style te vinden is het ook belangrijk om te kijken wat je al in je kast heb liggen. Kijk dan ook vooral naar de kleuren die je in je kast hebt liggen. Meestal zijn dat de kleuren wat bij jou kleding style hoort, omdat dat de kleuren zijn die jij het mooist vindt om te dragen.

Zelf heb ik vooral zachte kleuren in mijn kast hangen zoals, zwart, wit, beige, licht roze en grijs. Die kleuren staan mij het mooist en ik ben zelf dol op aarde kleuren. Maar laatste tijd wil ik mijn kleding style wat meer opvrolijken dus heb ik wat groen, blauw, rood en geel in mijn kledingkast toegevoegd for a pop of color.

Zorg er wel voor dat je goed kijkt naar wat voor kleuren jou staan. Dat betekent dat je goed moet kijken wat goed staat bij jou huidskleur en haarkleur. Wat een licht persoon goed staat, staat niet altijd leuk bij een donkerder persoon en andersom. Dus let daar goed op!


Je weekplanning
Het is ook belangrijk dat je gaat kijken wat je in de week doet, als jij bijvoorbeeld op een dansopleiding zit en je daarom de hele week alleen maar danskleding draagt is het niet handig om allerlei broeken en jurken te halen.

Kijk dus goed naar wat je in een week doet en pas jou kleding style en kleding kast daarop aan. Op deze manier koop je ook veel minder kledingstukken die je toch niet dragen zal.


Accessoires

Probeer te investeren in accessoires zoals, kettingen, ringen, armbanden, horloges, haaraccessoires, zonnebrillen, tassen etc. Deze accessoires maken jou casual outfit zo veel leuker en interessanter om naar te kijken. Dat geldt ook voor verschillende soorten schoenen. Een casual outfit met gympen maakt de outfit comfortabel en een casual outfit met hakken maakt een outfit classy. Op deze manier kan je heel erg spelen met je outfit en verschillende soorten accessoires. Het maken van outfits moet je ook niet te serieus nemen have fun with it!


Trends
Let ook op de trends van de tijd en probeer daar ook mee te spelen. Elke maand is er weer een nieuwe trend in de fashion wereld en probeer daar ook je outfits mee op te leuken.

Zelf vind ik de trends altijd zo interessant, de manier waarop ze alle trends van de vorige eeuw hebben teruggebracht en dan in allerlei verschillende vormen. Het komt allemaal weer terug.

En zoals ik al eerder heb gezegd, neem je kleding style niet te serieus. Probeer elke keer weer nieuwe dingen! Ook de dingen waarvan je denkt dat het niet bij je past, want op een 1 of andere manier vind je het uiteindelijk wel leuk. Heb er vooral erg veel plezier mee!

01e8222aa711f50b356d9c5c3b306ea1

Afbeelding

Wat is jullie favoriete outfit van jezelf? Post die in de comments!
I love to see different personal styles.

Liefs, Jenn


Links:
Instagram
Snapchat
Twitter
Pinterest

Advertenties

10 gedachten over “How to: Find your personal style

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s